ОБАВЕШТЕЊЕ - УПИС ПРВАКА ШКОЛСКА 2020/21.ГОДИНА

Датум: 06. April 2020 14:40 Категорија: Новости

Обавештавају се родитељи деце рођене од 01.03.2013. до 28.02.2014. године, која су стасала за упис у први разред основне школе, да ће од 01.04.2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у oсновну школу преко портала еУправа.
https://euprava.gov.rs/upis-u-osnovnu-skolu
Услуга Исказивање интересовања за упис у основну школу има за циљ да школа евидентира заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у нашу школу. На овај начин школа ће оквирно знати број ученика првог разреда у школској 2020/2021. години.
Родитељи који нису у могућности да путем еУправе искажу интересовање за упис у ОШ “Стеван Синђелић“ Велики Поповић, могу то урадити на два начина:
 -  могу послати мејл на адресу школе [email protected] или
 - јавити се секретару школе на тел 062/221328 сваког радног дана у периоду од 09 до 13 часова 
За исказивање интересовања на овај начин, потребно је припремити следеће податке:

  • Име и презиме детета;
  • Адреса становања ;
  • Контакт телефон родитеља/другог законског заступника;
  • ЈМБГ родитеља/другог законског заступника;
  • Адреса електронске поште;
  • ЈМБГ детета.
 
Након престанка ванредног стања, и дефинисања уписа од стране Министартва просвете, науке и технолошког развоја, родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, или су интересовање исказали на други начин (мејлом, телефонски ) електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу или ће их школа контактирати лично посредством телефона, како би се договорили о упису и заказивању термина за тестирање детета.
Молимо родитеље да и даље прате сајт школе (www.osstevansindjelic.nasasskola.rs), где ћемо  редовно постављати обавештења везана за упис.
                                                                                               
Директор школе
                                                                                                Данијел Нешић